Mégsem szünetel a szülészet-nőgyógyászat Veszprémben és Szombathelyen

2022.09.16. 17:00
Az Országos Kórházi Főigazgatóság cáfolta Varga-Damm Andrea volt jobbikos politikus kommentjét, miszerint Veszprémben és Szombathelyen is leáll a szülészet-nőgyógyászati ellátás.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, elterjedt a hír, hogy másfél napra leáll a szülészet-nőgyógyászat a budapesti Szent Imre kórházban. A hvg.hu akkor azt írta, hogy az eset hátterében a kórházban fellépő orvos- és ápolóhiány állhat.

A hírt kommentálva Varga-Damm Andrea volt jobbikos politikus – aki most a ReforMerek párt politikusa – hozzátette: az egész hetet nézve nemcsak Budapesten van szülészeti-nőgyógyászati leállás, hasonló volt a helyzet a veszprémi és a szombathelyi kórházban is. 

A politikus hozzászólását tekintve azt lehetett feltételezni, hogy a veszprémi és a szombathelyi kórházban is szakemberhiány van, és ezért máshova küldik a betegeket. Az Országos Kórházi Főigazgatóság azonban reagált a hírekre, és a következőket írták:

Tájékoztatjuk, hogy a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházzal, illetve a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházzal kapcsolatos értesülések tévesek, ezen intézményekben a szülészet-nőgyógyászati ellátás folyamatosan és zavartalanul biztosított

– számolt be az ugytudjuk.hu.