18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szemlét tartott a hatóság a kerepesi polgármesternél a HÉV-megállóban maszturbáló férfi ügyében

2022.09.17. 07:25

Kerepes város Polgármesteri Hivatalában szerdán szemlét tartottak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szakemberei. A szervezet azzal a céllal alakult, hogy ellenőrizze és elősegítse a személyes adatok védelmét és az információszabadság érvényesülését – írja a Blikk, akik ezzel kapcsolatban megkeresték a polgármestert, Gyuricza Lászlót is, ő azonban nem kívánt reagálni a fejleményekre.

Augusztus elején egy középkorú férfi több ember szeme láttára végzett önkielégítést a szilasligeti HÉV-megállóban, amelyet a kihelyezett térfigyelőkamera felvett, a videó pedig kikerült az internetre.

Gyuricza László, Kerepes polgármestere két nap türelmi időt adott a bulvársajtó által „recskafantomként” emlegetett illetőnek arra, hogy feladja magát. Mivel az illető nem jelentkezett, a polgármester nyilvánosságra hozta a felvételt.

A HÉV-megálló rémjét végül elfogta a rendőrség, ám tettével nemcsak magának, de a polgármesternek is komoly galibát okozhat. A lap információi szerint férfi a kórházban lévő gyermeke miatt „kibukott és kikapcsolt az agya”, tettét nem tudta megmagyarázni.

Úgy tűnik, van megoldás a HÉV-eken megszaporodó nemi erőszak ellen. Egy korábbi cikkünkben írtunk róla, Gyuricza László polgármester és Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója már egyeztetett a védett kocsi ötletéről, amely nem generálna extra költséget a közlekedési vállalatnak, azonban minden szerelvényen biztosítanának egy hangot és képet továbbító bekamerázott kocsit az utasoknak.

Ha baj van

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonal 2011 óta a 06 (80) 225-225-ös telefonszámon tájékoztatást ad az ügyfeleknek a különböző áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Szintén a bántalmazottak segélyvonala az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat ( OKIT) országosan, a nap 24 órájában bármikor ingyen hívható telefonszáma: +36 (80) 20-55-20.

Ha kiabálást, veszekedést hallunk, vagy valakit például monoklival látunk a környezetünkben, nem lehetünk közönyösek! Főleg, ha kiskorú is érintett, akár anonim módon is értesíthetjük a 112-t, a rendőrséget vagy a telefontanút.

Emellett a megyei kormányhivatalokon belül ugyanúgy működnek a területi áldozatsegítő szolgálatok, itt szintén áldozatsegítő munkatársak állnak az áldozatok rendelkezésére.