Rendkívüli Kormányinfó lesz szombaton

MG 5416
2022.09.17. 09:20
13 órától tart Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Szombaton 13 órától sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – tájékoztatta  szerkesztőségünket a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A legutóbbi, szeptember 8-án tartott Kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a következő kormányülésen születhet döntés az egyelőre október 1-én lejáró benzin- és élelmiszerárstopról.

A legutóbbi Kormányinfó alkalmával jelentették be azt is, hogy a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami intézmények és a gazdasági társaságok számára.

A kórházak és a bentlakásos intézmények kivételével 25 százalékos gázcsökkentést írtak elő az állami szerveknek és az általuk üzemeltetett intézményeknek, cégeknek.

Szombat délelőtt a magyar kormány a Facebookon arról posztolt, hogy Magyarországon az energiaellátás biztosított, mindenki számára lesz elég gáz és áram is.

A Kormányinfót megelőzően kormányülést is tartott a kabinet, melyről Orbán Viktor miniszterelnök is közzétett egy bejegyzést saját közösségi oldalán.

Az elhibázott brüsszeli szankciók fojtogatják Európa gazdaságát. Mindent megteszünk, hogy kezeljük az európai energiaválság következményeit

– fogalmazott a kormányfő posztjában.

(Borítókép: Gulyás Gergely 2022. szeptember 8-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)