Novák Előd szerint indokolt lenne a tűzparancs a magyar határon

2022.09.17. 18:54
Novák Előd tarthatatlannak nevezte a jelenlegi helyzetet, azt, hogy csupán „visszataxizzák” Szerbiába a menekülteket, akik aztán újra és újra próbálkozhatnak.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint az illegális migránsok és az embercsempészek elrettentése érdekében tűzparancsot kellene kapniuk a rendőröknek és a katonáknak a határon – erről a párt alelnöke beszélt szombati sajtótájékoztatóján.

Novák Előd azt is szükségesnek tartaná, hogy sújtsák több millió forintos „helyszíni bírsággal” az illegális határsértőket, vagyis kobozzák el tőlük a náluk lévő, sokszor tetemes összegű készpénzt. 

Használni kell a fegyvert az erőszakos határsértőkkel szemben

A politikus azt mondta, honvédeinknek nemcsak önvédelmi célból, hanem a haza megvédése érdekében is kellene használniuk a fegyvereiket az erőszakos határsértőkkel és embercsempészekkel szemben. 

Az intézkedések annál is inkább indokoltak lennének, mert a magyar adófizetőknek sok pénzébe kerül a határvédelem, illetve a jogsértő migránsok és embercsempészek fogva tartása. Az első persze figyelmeztető lövés kellene legyen, de eljárt már az idő a betolakodók kikísérgetése vagy épp börtönben etetése felett

– tette hozzá a radikális jobboldali párt alelnöke.