A külvilágról tudomást sem véve esett a HÉV alá egy fiatal fiú

2022.09.18. 10:23
Valószínűleg zenét hallgatva, gyakorlatilag tudomást sem véve a külvilágról lépett a HÉV elé egy 16 éves fiatal Pomázon. Át akart kelni a síneken, ám az érkező szerelvényt sem nem látta, sem nem hallotta, hiszen fel sem nézett.

Gázoláshoz érkeztek Pomázra mentők és rendőrök 2022. szeptember 15-én reggel. A Bihari János utcai átjáróban, egy, a szerelvény alá szorult fiatalember mentését végezték. A 16 éves diákot végül sikerült kiemelni, ellátták és életveszélyes állapotban kórházba vitték. A fiú koponya- és hasi sérülést, többszörös végtag- és csípősérülést szenvedett − írja honlapján a rendőrség. 

A helyszínen felkutatott tanúk egybehangzóan állították, a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót. A Budakalász felől érkező HÉV vezetője hiába vészfékezett, amint meglátta, hiába sípolt, akadt tanú, aki „Vigyázz!”-t ordított, a fiú, mintha ott sem lett volna − nem reagált a szituációra. A szerelvény képtelen volt elkerülni az ütközést, a 8 másodperc alatt állóra fékezett szerelvény elütötte és maga alá gyűrte a fiú testét.

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményezett a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna.