Dobrev Klára programot hirdetett, Orbán Viktor is szóba került

2022.09.18. 12:08 Módosítva: 2022.09.18. 12:11
A Demokratikus Koalíció általa vezetett árnyékkormányáról, illetve annak vállalásairól beszélt vasárnap Budapesten Dobrev Klára, az ellenzéki párt árnyék-miniszterelnöke.

A fővárosi Radisson Blu Béke Hotelben tartott rendezvényt vasárnap a DK, ahol Dobrev Klára EP-képviselő az általa vezetett árnyékkormány felállításával kapcsolatban mondott beszédet.

A képviselő az árnyékkormánya minisztereit hétfőn fogja bemutatni, nemrég egy lista is megjelent azokról a közéleti személyiségekről, akik támogatják az ellenzéki párt által létrehozott árnyékkormányt.

Dobrev Klára beszédében elmondta, azért kellett árnyékkormányt alakítania a DK-nak, hogy Magyarországra ne az a jövő várjon, ahol szorongás és félelem van. Azt is elmondta, hogy a jó kormányzás felteszi azt a kérdést, milyen országot is akar valaki.

Dobrev Klára azt is megjegyezte, hogy jelenleg „történelmi időket” élünk, Magyarországnak pedig nem lehet mindig az a sorsa, hogy a vesztes oldalra álljon, ezért is volt szükség az árnyékkormány létrehozására.

A DK politikusa úgy látja: a tízmillió magyarnak is jobb, ha erős szövetségesei és barátai vannak. Azt is megjegyezte, hogy szükség van a politikai közélet erkölcsére, ami meglátása szerint azt jelenti, hogy egyik gondolkodásmód sem lehet felsőbbrendű a másiknál.

Dobrev Klára elmondta, hogy árnyékkormánya „hazafias politikát” fog folytatni, ami értelmezése szerint azt jelenti, hogy egy kormány biztonságban tudja a magyar embereket. Olyan, amelyik előre tekint, és

tízmillió magyar nevében, de tizenötmillió magyar érdekében. Ezt hívom én hazafias politikának

– jelentette ki, hozzátéve, hogy Magyarország jelenleg rendkívül távol van ettől az európai álomtól.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon kétszer akkorra az infláció jelenleg, mint a többi európai országban. Hozzátette: a megélhetési válság okozója Orbán Viktor miniszterelnök.

Amíg Orbán marad, a válság is marad!

– jegyezte meg, és szerinte csak akkor lesz béke az országban, ha a Fidesz–KDNP vezette kormány elbukik.