11 700 adag koronavírus-vakcinát küld Montenegrónak Magyarország

2022.09.18. 13:46 Módosítva: 2022.09.18. 13:58
Magyarország 11 700 adag koronavírus-vakcinát küld Montenegrónak − jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: az Ukrajnában folyó háború miatt kevesebb szó esik a világjárványról, de a helyzet sajnos az, hogy a járvány továbbra is itt van, így sok ország küzd még mindig nehézségekkel az oltások miatt − írta meg az MTI. 

Ennek következtében több ország is segítséget kért Magyarországtól, és „akin lehet, azon természetesen segítünk”, mivel Magyarországon a kormány időben gondoskodott arról, hogy legyen elegendő vakcina a magyar emberek életének és egészségének megvédéséhez − közölte a miniszter.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten Kárpátaljának segített a kormány 41 ezer Pfizer-vakcinával, most pedig Montenegrón a sor.

Meghallva barátaink kérését, 11 700 oltást küldünk Montenegróba annak érdekében, hogy a lakosság átoltottsági szintjét növelni tudják, és ezáltal meg tudják védeni a montenegrói emberek egészségét

− írta Szijjártó Péter.

Magyarország érdeke, hogy a Nyugat-Balkán területén nyugalom, stabilitás, béke és fejlődés legyen − hangsúlyozta.  • Tippek
  • Hitelkártya