Egy testvérpár csomagtartóban rejtette el az általuk megölt vállalkozó holttestét

2022.09.19. 14:07 Módosítva: 2022.09.19. 19:22
Emberöléssel gyanúsított testvérpárt fogott el a rendőrség Gyöngyösön. A két férfi egy építési vállalkozóval végzett, akinek a holttestét egyikük autójának csomagtartójába dugták.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: az áldozat egy építési vállalkozó, akinek az eltűnését felesége jelentette be szeptember 2-án Budapesten. Másnap egy gyöngyösi építkezési terület közelében találták meg a rendőrök az általa használt járművet. Az ügyben bűnügyi nyomozás indult.

Az eltűnt férfi hollétének felderítésére nyomkövető kutyát és drónt is bevetettek, a jármű közelében lévő tó és környékének átkutatásában csaknem százötven rendőr vett részt.

Ezzel párhuzamosan a keresett vállalkozóval munkakapcsolatban állókat is kihallgatták, köztük azt a testvérpárt is, akik ellentmondó vallomásukkal hívták fel magukra a figyelmet.

Az egyik testvér autóját szeptember 14-én, Gyöngyösön fedezték fel. 

A csomagtartóban megtalálták a keresett, 23 éves férfi holttestét.

A rendőrök még aznap elfogták otthonában az abasári T. Sándort és a gyöngyöshalászi T. Györgyöt, akiket gyilkossággal gyanúsítanak.

A két férfi kihallgatásakor beismerő vallomást tett, a bíróság szeptember 17-én elrendelte a letartóztatásukat – ismertette az MTI-vel Soltész Bálint.

A bűncselekmény felderítéséről felvételt is készített a rendőrség.