Nem lesz felhőtlen a nap további része, minden vármegyében figyelmeztetés van érvényben

D  VG20220613001
2022.09.19. 16:45
Felhős, napos idő lesz jellemző hétfő késő délutántól, a zivatarveszély miatti figyelmeztetés továbbra is érvényben van az ország összes megyéjében. Kedden napközben a középső országrészben alakulhatnak ki zivatarok nagyobb valószínűséggel.

A nap további részében is megmarad a gomolyfelhős-napos idő, záporok több helyen is kialakulhatnak. Északkeleten párássá váli majd a levegő, foltokban pedig köd is képződhet – írja az Időkép.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ugyanakkor ennél néhány fokkal hidegebb lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ország összes megyéjére kiadták a figyelmeztetést. Az érintett megyékben elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenthet, ám esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Képernyőkép 2022-09-19 162227
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden napközben a középső országrészben elvétve, délnyugaton, továbbá az ország keleti részén nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés és apró szemű jég is kísérhet.

(Borítókép: Varga György / MTI)