2024. június 20. 15:00
Szlovénia 1
Szerbia 1
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia 1
Anglia 1
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00 ÉLŐ
Spanyolország 0
Olaszország 0

Megszűnhet a budapesti rollerkáosz

2022.09.20. 21:15
Újabb mikromobilitási pontokat helyezett ki Budapesten a BKK. Budán is már több száz gyűjtőállomás létesült a bérelt biciklik tárolására.

Amint arról korábban beszámoltunk, Budapesten az e-rollerek csak a Mobi-pontokon parkolhatnak. A MOL Bubi kerékpárokat is a már megszokott MOL Bubi totemoszloppal jelzett és a MOL Bubi applikációban is jelölt gyűjtőállomásokon lehet fel- és letenni. A TIER e-rollerek esetében az alkalmazásba integrált helymeghatározó rendszer ellenőrzi a szabályos parkolást, valamint jelzi a felhasználóknak a Mobi-pontokat a beépített térképen. A szoftveres megoldásokért a vállalat Budapesten működő fejlesztőközpontja, a TIER Tech Hub felel.

Közösségi oldalukon a Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy az Európai Mobilitási Héten átadták az 500. Mobi-pontot, Budán már több mint százat elhelyeztek.

„Májusban még csak a pesti oldalon találkozhattál a zöld színű, kör alakú táblával és a zöld felfestéssel jelölt helyszínekkel, azóta a budai oldalra is kiterjesztettük a rollerkáosz felszámolására létrehozott hálózatot” – írta a BKK.

A belső kerületekben kizárólag a Mobi-pontokon szabad parkolni a különböző szolgáltatók rollereivel és kerékpárjaival. A cél, hogy ezt a külsőbb kerületekben is bevezessék.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.