Életfogytiglanra ítélték a Ladik utcai gyilkost

2022.09.20. 19:47

A férfi egyik középiskolás partnerét 2017-ben sorozatosan bántalmazta, egy másik, szintén középiskolás élettársát pedig 2019-ben agyonverte.

A Fővárosi Törvényszék február 25-én első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, folytatólagosan, hozzátartozó sérelmére, erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak és kapcsolati erőszak miatt mondta ki bűnösnek Sz. T. T. vádlottat, és életfogytiglanra ítélte azzal a kitétellel, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen – közölte a Fővárosi Ítélőtábla az MTI-vel.

A februári nem jogerős ítélet tényállásának egyik pontja szerint a vádlott 2017 elején ismerkedett meg az egyik sértettel, aki ezután abbahagyta tanulmányait, elköltözött otthonról, és a vádlottal lakott különböző helyeken. Együttélésük ideje alatt nem dolgoztak. A férfi egyre többször veszekedett fiatal partnerével, megpofozta, véraláfutásos, zúzódásos sérüléseket okozott neki. A lány el akarta hagyni a vádlottat, aki azonban ezt nem engedte neki. Egyszer kést tartott a nyakához, a sértett nem mert ellenkezni. A férfi bántalmazva szexuális aktusra kényszerítette a lányt, és azzal is megfenyegette, hogy megöli az öccsét.

A sértettnek 2017 júniusában sikerült elszöknie a férfitól, és feljelentést tett vele szemben.

Egy másik lány nem élte túl a bántalmazásokat

A vádlott egy másik fiatal lánnyal 2019 áprilisában ismerkedett meg a Nyugati téren. A sértett közvetlenül érettségi előtt állt, azonban iskolai tanulmányait megszakította, nevelőszüleitől elköltözött, és vér szerinti, vele korábban kapcsolatot nem ápoló édesanyjához, vidékre költözött a vádlottal, akit azonban 2019 júniusában előállítottak körözés miatt. Ekkor a lány visszaköltözött a családjához, ám 2019 augusztusában egy ismerősénél ismét találkozott a férfival, majd ismét megszakította a kapcsolatot a családtagjaival, és beköltöztek egy romos, elhagyatott óbudai ingatlanba. Nem dolgozott sem a férfi, sem a sértett, így jövedelemmel sem rendelkeztek. Többször előfordult, hogy a férfi megütötte a lányt. 

2019 szeptemberében, egy vita során olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett meghalt. Bomlásnak indult holttestét napokkal később az ingatlan gondnoka találta meg.

A törvényszék elsőfokú ítélete ellen a védelem fellebbezett. A másodfokú eljárásban a tábla egyetértett a törvényszék elsőfokú ítéletével, tekintettel arra is, hogy a vádlott tagadta a terhére rótt cselekményeket, és nem jelezte azt sem, hogy megbánta tetteit.

Fővárosi Ítélőtábla kisebb pontosításokkal helybenhagyta és jogerőre emelte a törvényszék februárban kihirdetett elsőfokú ítéletét.