Beköszöntött a tél Zalában

2022.09.20. 19:07
Jégdara esett Zala megyében szeptember 20-án. A nem szokványos kora őszi csapadékot Guzmics Richárd 27-szeres válogatott labdarúgó örökítette meg egy Instagram-sztoriban. Ám számos más területen is hűvösebb volt az időjárás. Borsó nagyságú jég esett Szigetváron is.

Guzmics Richárd szeptember 20-án 24 óráig elérhető sztoriban posztolt a télies időjárásról. Az Indexnek elárulta, hogy nagyobb jégeső hullott Zalacsányban.

A labdarúgó még egy „jéggömböt” is készített a nem épp kora őszi időjáráshoz illő csapadékból, a körülmények pedig keresztülhúzták a család eredeti tervét.

Guzmics Richárd
Guzmics Richárd

Ám nem csak Zalában volt csalóka az időjárás. Az Időkép azt írta, kedden számos helyen kísérte jégeső a záporokat és a zivatarokat. Borsó nagyságú jégeső öntötte el Szigetvárt is. 

Mint írták, a jégeső az átlagosnál hűvösebb légkör miatt tudott kialakulni. Jelenleg ugyanis körülbelül 1760 méteres magasság fölött hűl fagypont alá a hőmérséklet, emiatt pedig a záporokban, zivatarokban is be tud indulni a jégképződés.  • Tippek
  • Bankszámla