Karácsony Gergely szerint nem csúszik a 3-as metró átadása

2022.09.21. 17:18
A főpolgármester a közösségi oldalán reagált a 3-as metró csúszásával kapcsolatos hírekre, mondván: a metró átadása nem fog csúszni, mert minden a tervek szerint halad.

Karácsony Gergely azt írja a posztjában, hogy „tegnap szinte a teljes médiát végigjárta egy félreértésen alapuló hír a csúszásról”, pedig a valóságban az M3 metróvonal felújítása pontosan az ütemterv szerint halad. 

Tegnap szinte a teljes médiát végigjárta egy félreértésen alapuló hír a csúszásról, pedig a valóság az, hogy az M3 metróvonal felújítása ütemterv szerint halad. A helyzet semmit nem változott az elmúlt időszakban: jövő év tavaszán adható át az utasforgalomnak az M3 teljes szakasza. De a BKV-nál abban bíznak, hogy néhány állomást még a tervezettnél hamarabb is sikerül átadni az utasoknak

– írja a főpolgármester a posztjában, amelyben azt is hozzáteszi: várhatóan 2023 januárjában megnyílik az utasok előtt a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér is, így a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között már metróval közlekedhetnének az utasok. 

„2023 márciusában átadnák az utasforgalomnak az Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomásokat, valamint a Dózsa György utat már akadálymentes elérhetőséggel. Így az M3 metró már teljes vonalon közlekedne, a Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokon megállás nélküli áthaladással. A metrópótlás teljesen megszűnne, a Nagyvárad tér és Lehel tér állomáspótló járatokkal lenne megközelíthető” – írja Karácsony Gergely. 

2023 májusában megnyílna az utasforgalom előtt a Nagyvárad tér és a Lehel tér is – ahol a korszerűsítés csak 2022 májusában kezdődött –, így befejeződne az M3 metróvonal rekonstrukciója. A főpolgármester megköszönte mindenkinek a türelmet, hangsúlyozva: már csak néhány hónapot kell várni arra, hogy újra közlekedhessünk a felújított 3-as metróval.