Meghalt Papp Péter

2022.09.21. 09:37
2022. szeptember 18-án rövid, súlyos betegség következtében meghalt a Kancellár.hu Zrt. alapító vezérigazgatója, Papp Péter.

Papp Péter Nagykárolyban született, de már Magyarországon érettségizett, majd az ELTE-n programozómatematikusként végzett, valamint a londoni Open Universityn tanult menedzsmentet. Tanulmányai befejezése után több cégnél vezetői pozíciót töltött be az informatikai szektorban.

2002-ben megalapított egy platform-, gyártó- és termékfüggetlen, kizárólag információbiztonsággal foglalkozó gazdasági társaságot. Ez lett a Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság, amely a Deloitte felmérése alapján 2008-ban és 2009-ben is egyike volt az 50 legdinamikusabban fejlődő közép-európai technológiai cégnek.

Papp Péter fontosnak tartotta az információbiztonsággal összefüggő ismeretterjesztést és tudatformálást, számos helyen adott elő ezekben a témákban, majd átvette és átformálta a Hacktivity Kft.-t, mellyel létrehozta a régió egyik legtekintélyesebb információbiztonsági konferenciáját.