Szó szerint beépítette az autóba az utasokat az elszánt embercsempész

2022.09.22. 17:45
Átalakított autóval próbált meg behozni Magyarországra két utast egy embercsempész, de nem tudott túljárni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak eszén. A szervezet egy videót is közölt arról, ahogy előkerítik a jármű alvázában fekvő személyeket.

Röszkén jelentkezett belépésre a bosnyák autó, amelynek a sofőrje nem jelentett be vám- és adóköteles árut, jelezte a NAV. A sokat látott szakemberek azonban azonnal gyanút fogtak, miután átalakítás nyomaira lettek figyelmesek.

Az autó tüzetes átvizsgálásakor derült ki, hogy az alvázat házilag átalakították, a lemezzel lerekesztett rejtekhelyről két ember került elő, akik személyazonosságukat nem tudták igazolni. A pénzügyőrök ezért átadták őket a rendőrségnek.

Nemrég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy az illegális migráció egyre súlyosabbá válik Európában. Hozzátette, hogy az embercsempészek száma is egyre nő, idén már kilencszáznál is több csempészt kellett letartóztatniuk a magyar rendőröknek.

A NAV-hoz egy szomorú hír is kapcsolódik: hétfő délelőtt csoportos fizikai felmérést végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pénzügyőrei a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai sporttelepén, amikor egy pénzügyőr rosszul lett és meghalt.