Tizennyolc gyanúsítottja van a gyömrői polgármester csalási ügyének

2022.09.22. 16:31
Összesen tizennyolc gyanúsítottja van annak a büntetőügynek, amelyben a gyanú szerint érintett a gyömrői polgármester, Gy. Levente is. A településvezetőt múlt héten öt társával együtt letartóztatták költségvetési csalás gyanúja miatt.

Nem csak Gy. Levente, Gyömrő polgármestere és vele együtt öt letartóztatott társa az érintettje annak a bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárásnak, amelyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága nyomoz – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az ügynek összesen tizennyolc gyanúsítottja van.

Mint arról a múlt héten az Indexen is beszámoltunk, hatósági személyek jelentek meg a gyömrői polgármester otthonánál, akit őrizetbe vettek, csütörtökön pedig le is tartóztatták öt társával együtt. Az eljárás többi gyanúsítottját nem tartóztatták le.

Nem az első ügye már

Gy. Leventének korábban már volt több botrányos ügye is. Évekkel ezelőtt – még az előző polgármestersége idején – a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért kilenc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet.

A számlagyáras perként elhíresült ügyben a polgármester a hetedrendű vádlott volt. A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania ellene, ezt nem megvárva benyújtotta lemondását, de 2019-ben végül újraválasztották.

Egy másik ügyben olyan képek jelentek meg róla, amelyen egy meztelen nőről fehér port szív fel.