Nagyszerű, Viktor! – Orbán Viktor elnöki üzenetet kapott

GettyImages-1242308426
2022.09.22. 19:28
Donald Trump volt amerikai elnöktől kapott méltatást az augusztusi CPAC nevű konzervatív politikai rendezvényén tartott előadásáért Orbán Viktor miniszterelnök.

Közösségi oldalán osztotta meg Orbán Viktor miniszterelnök az üzenetet, amelyet Donald Trump volt amerikai elnöktől kapott. Utóbbi a kormányfő előadását méltatta, amelyet a dallasi CPAC (Conservative Political Action Conference) elnevezésű konzervatív politikai rendezvényen tartott még augusztus elején.

Nagyszerű, Viktor! Legjobbakat: Donald

– olvasható a The Wall Street Journal Orbán Viktor előadásáról készült cikkénél, melyet Donald Trump írt alá.

A magyar miniszterelnök – aki bejegyzésében megköszönte a jókívánságokat – a konferenciát megelőzően találkozott is a korábbi republikánus elnökkel, erről itt írtunk bővebben.

Orbán Viktor a Dallasban tartott konzervatív politikai rendezvényen többek között a szuverenistákról, a liberálisokról, Soros György magyar származású amerikai üzletemberről, a globalistákról, a keresztényekről és 2024-ről is beszélt. Az eseményről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Középkeresztet kapott Donald Trump volt főtanácsadója

Csütörtökön adta át a Magyar Érdemrend Középkeresztjét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jared Kushnernek, Donald Trump volt amerikai elnök főtanácsadójának a magyar–amerikai kapcsolatok megerősítése és a közel-keleti béke érdekében végzett munkájáért.

A tárcavezető az MTI híradása szerint „a béke diplomatájának” nevezte Jared Kushnert, aki az úgynevezett Ábrahám-megállapodások tető alá hozásával jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy békét teremtsen a közel-keleti térségben, amely az elmúlt évtizedekben a legkevésbé erről volt ismert.

(Borítókép: Orbán Viktor a CPAC konferencián Dallasban 2022. augusztus 4-én. Fotó: Dylan Hollingsworth / Bloomberg / Getty Images)