Kocsis Máté fájó döntést hozott: felszámolta az egyik akváriumát

DBOGI20220922053
2022.09.23. 07:38
A Fidesz frakcióvezetője az energiaválság miatt megválik attól az egyik akváriumától, amelyben az aranyhalait tartotta. Simicskó István a napelemekre helyez nagyobb hangsúlyt.

A kormánypárt Balatonalmádiban tartott kétnapos frakcióülést, amelyet sajtótájékoztató követett. Az Indexnek arra a kérdésére, hogyan érinti a politikusokat az energiaválság, Kocsis Máté úgy válaszolt, hogy a két nagy akváriuma közül most felszámolja az egyiket, amelyekben az aranyhalait tartotta.

Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kis méretű kerti tava, és oda betettem őket. Ez nekem egy fájó döntés volt, mert 35 éve tartok halakat. Én eddig is villanylekapcsolgató ember voltam, de ezt most már mesterfokon űzöm a közintézményekben is

– mesélte a Fidesz frakcióvezetője, akinek KDNP-s kollégája, Simicskó István már nem kényszerült ekkora áldozathozatalra, hiszen nem tart halakat otthon. A kereszténydemokrata politikus három éve szereltetett fel napelemeket a házára, most ezeket igyekszik kibővíteni. A Hír TV felvételén a 30. perctől látható az aranyhalas vallomása Kocsis Máténak.

(Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI)