Megbénul a budapesti forgalom hétfő este

2022.09.23. 17:14
Hétfő este rendezik a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott utolsó csoportmérkőzését a Nemzetek Ligája A divíziójában, ahol az Európa-bajnok Olaszország lesz Marco Rossi csapatának ellenfele. A mérkőzés miatt sok helyen módosul Budapesten a közlekedés megszokott rendje.

Változik a közösségi és a közúti közlekedés forgalmi rendje hétfő este a Magyarország–Olaszország Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés miatt a Puskás Aréna környékén – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleményben arra kéri a szurkolókat, hogy tömegközlekedéssel közelítsék meg a helyszínt, ugyanis a stadion környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek. Mint írják, hétfőn a mérkőzés előtt és után is gyakrabban jár a 2-es és a 4-es metró, illetve az 1-es villamos.

A Thököly úton közlekedő valamennyi busz megáll hétfőn 17 óra és 23.30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyen. A 30-as autóbusz 18.45-től 23.30-ig mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót.

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik majd a 79M trolibusz vonalán, a 77-es trolibusz pedig a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár.

A közúti közlekedés rendje is változik,  hétfőn 18 óra 45 perctől 23 óra 30 percig lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.