Nem nyit ki a szegedi műjégpálya októberben

2022.09.24. 12:26 Módosítva: 2022.09.24. 12:40
Október elsejétől még biztosan nem lesz látogatható a szegedi műjégpálya, mert nem fejeződtek be időben a felújítási munkálatok. A megemelkedő rezsiárak érzékenyen érintik több helyi sportlétesítmény működtetését, de egyelőre néhány apróbb takarékossági intézkedésen kívül nem történtek komolyabb lépések.

A Tisza Volán jégkorongszakosztálya felújítást végez a sportlétesítményben, a fejlesztések határidejét többször módosították, a kivitelezőnek azonban egyik időpontot sem sikerült tartania. Legutóbb szeptember 30-át írták ki céldátumnak, de a vízvezeték nyomáspróbája nem volt sikeres, a tűzjelző rendszer kiépítése pedig még nem kezdődött el, így a szegedi műjégpálya biztosan nem nyithat ki október első napján.

Az is kérdéses, hogy kinyit-e egyáltalán a jégpálya, vagy sem, és ha kinyit, akkor meddig lesz nyitva. A fenntartó Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a tulajdonos, a városi önkormányzat már egyeztet a kérdésről – írja a Szeged Ma.

Több szegedi sportlétesítmény sorsa kérdéses

Joób Márton önkormányzati képviselő nyílt levelet írt Botka László polgármesternek, amiben kiemelte: a következő időszakban a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek – amely a város valamennyi önkormányzati tulajdonú sportlétesítményét fenntartja és működteti – soha nem látott gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie az energiaválság miatt. Emlékeztetett rá, hogy több településen már bejelentették egyes létesítmények bezárását vagy a szolgáltatások korlátozását, és ezt szerinte a szegedi városvezetésnek is fontolóra kell vennie.

Délmagyar Joób Márton levele után megkereste Nagy Katalint, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatóját, és arról érdeklődött, hogy terveznek-e ideiglenes vagy végleges bezárást valamelyik létesítmény esetében. 

Az intézményvezető azt válaszolta: a tulajdonossal együttműködve vizsgálják az energiaárak emelkedésének várható hatásait. Hozzátette: a szükséges és lehetséges takarékossági intézkedésekről egyeztetéseket kezdtek a helyi sportegyesületekkel.

Nagy Katalin azt is közölte, hogy általános energiahatékonysági intézkedéseket már bevezettek: csak a szükséges világítást alkalmazzák több létesítményben, edzések esetén nem minden lámpasort kapcsolnak fel, és csökkentették a fényerőt.