Fékezés nélkül csapódott szalagkorlátnak egy vízilabdázókat szállító kisbusz

2022.09.26. 10:46
A mögötte haladó autós készített videót egy kisbuszról az M7-es autópályán, a tárnoki felhajtónál.

Az M7-es autópálya tárnoki felhajtójánál készített felvételt egy autós az előtte haladó kisbuszról, amelyet miután kezdett utolérni, be akart menni a belső sávba, hogy megelőzze, de a kisbusz is elkezdett befelé sorolni.

A felvételt készítő autós először azt hitte, hogy a kisbusz is előz valakit, de az nem indexelt, és nem is volt előtte senki. A kocsi sofőrje dudálni kezdett, de elmondása szerint ekkor már sejtette, hogy itt valami komolyabb gond van. 

A Budapesti Autósok oldalán olvasható beszámoló szerint a kisbusz fékezés nélkül nekiment a szalagkorlátnak, majd a becsapódás után kontrollálni tudta a járművet a sofőr, és mivel nem volt nagy a forgalom, így le tudott húzódni az autópálya külső szélére.

Az autós is lehúzódott a kisbusz mögött, hogy segítsenek, de a balesetben nem sérült meg senki.

Mint kiderült, a buszon vízilabdázó tinédzserek utaztak, akik az ütközés ideje alatt aludhattak, mert leszállva az autó sofőrjétől érdeklődtek, hogy mi történt. A beszámoló szerint valószínűsíthető, hogy a kisbusz sofőrje elaludt, bár ő azt mondta, hogy hirtelen elindult az autó bal oldala, és nem tudott korrigálni.