2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Petíciót indítottak több sportközpont bezárása ellen

2022.09.26. 19:43
Győrben az Aqua Sportközpont, Budapesten pedig a MOM Sportközpont bezárása ellen kezdeményeztek petíciót a szóban forgó helyeket rendszeresen látogatók.

Szeptember 16-án bejelentették, hogy Győr város kulturális és sportinfrastruktúrájának csaknem az egészét bezárják, legtöbb esetben határozatlan időre. A döntés biztosan érint két uszodát, a sportlétesítmények nagy részét, a kultúrházakat, a levéltárat, a könyvtár központi épületét és a fiókkönyvtárakat, a múzeum összes kiállítóterét, illetve a belvárosi Látogatóközpontot.

A bezárást hivatalosan felújítással és karbantartással indokolják, de az üzemeltető Győr Projekt Kft. a Szabad aHang többszöri megkeresésre sem tudott újranyitási információval szolgálni. Egyik olvasónk arról írt, hogy hétfőn online petíciót indítottak abban a reményben, hogy újra kinyit a városi uszoda.

Budán is petíciót kezdeményeztek

A Hegyvidéken élő és ahhoz kötődő szülők, valamint fiatalok is petíciótindítottak annak érdekében, hogy 2023 januárja és áprilisa között ne zárják be a budai MOM Sportközpontot.

A kérelemben azt írják, hogy a gyerekek testi és lelki egészségének megőrzése szempontjából elengedhetetlen, hogy a sportközpontban rendszeres és szakszerű edzéseken tudjanak részt venni tanítási időben és azon kívül is.