16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

CER 4416
2022.09.26. 06:35
Hétfőn borongós, őszi idő várható, a maximumok 18 és 25 fok között alakulnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra kiadta a figyelmeztetést zivatar miatt.

Hétfőn folytatódik a borongós idő, eleinte elszórtan várható eső, zápor, helyenként zivatar, majd a nap második felében kevesebb helyen eshet, északnyugaton szakadozni kezd a felhőzet, helyenként kisüt a nap.

Estétől viszont ismét többfelé elered az eső, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Helyenként feltámad a nyugatias szél. Hajnalra több helyen ködössé, párássá válik a levegő, 9-15 fokig hűl le a levegő. Délután 18 és 25 fok között alakulnak a maximumok – számolt be az Időkép.

időjárás hétfő.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra kiadta az egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írják, hétfőn a nap első felében több hullámban érkezik csapadék, elszórtan alakulhatnak ki zivatarok az országban, amelyek délnyugat felől északkelet felé haladnak.

zivatar hétfő.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezt követően egy átmeneti csapadékszünet következik, majd a késő délutáni, esti órákban újabb hullám érheti el a déli, délkeleti tájakat. Ekkor elsősorban ott lehetnek zivatarok, de néhány konvektív góc a nyugati, délnyugati megyék fölé is besodródhat. Az erősebb zivatarcellákat átmeneti viharos széllökések, intenzív csapadék, esetleg jégeső kísérheti.

Arról, hogy milyen időre lehet még számítani a héten, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Czerkl Gábor/Index)  • Hírek
  • Hírek