Kigyulladt egy busz az M7-es autópályán, 56-an utaztak rajta

2022.09.26. 06:33

Teljes terjedelmében égett egy távolsági autóbusz az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 121-es kilométernél, Kőröshegy térségében. A busz ötvenhat utasa időben le tudott szállni az égő járműről – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

A siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az oltás idejére az érintett útszakaszt lezárták. Az egységek az utómunkálatokat végzik.

A rendőrség tájékoztatása szerint a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon 2 óra 30 percig teljes útlezárás volt érvényben a Kőröshegyi völgyhídon.

Legutóbb Pécsett gyulladt ki egy autóbusz egy benzinkúton a gázpalackok mellett. A tűz azután keletkezett, hogy a sofőr tankolás után beindította a motort. A járműnek nem voltak utasai, így személyi sérülés nem történt. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sem a benzinkút épületét, sem a gázpalackokat nem érte el a tűz.

Mint megírtuk, júliusban Kispesten égett ki egy éjszakai busz az Üllői úton. A kigyulladás eredete elektromos lehetett, a tűzesetben senki nem sérült meg, mindenki időben, épségben szállt le a buszról. 

Az Útinform beszámolója szerint az M5-ös autópályán, az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolatfelújítás miatt az 54-es és az 59-es kilométer között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leállósávra irányítják.

Ráadásul Budapest felé, az 54-es kilométer környezetében baleset is nehezíti az előrejutást. Az arra közlekedőknek torlódásra kell készülniük, melyen közel félóra lehet az átjutás.

Sokan haladnak az M3-as autópályán, Budapest felé. Hatvan, Bag, Gödöllő térségében, valamint az M0-s autóút csomópontja térségében is szakaszos lassulás tapasztalható.