16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Hosszabb esti üzemidő lesz októbertől a szegedi Intercity-vonatokon

2022.09.27. 17:23
Több változás is lesz október 1-jétől a Szeged és Budapest között közlekedő Intercity-vonatokon; az üzemidő hosszabbodása mellett új kocsik, valamint bisztrószakasz is lesz, aminek részleteiről Vitézy Dávid közlekedési államtitkár írt Facebookon.

Egy órával meghosszabbodik a szegedi InterCity-vonatok üzemideje, amelyek Szegedről így hétfőtől vasárnapig este háromnegyed 9-kor, míg a fővárosi Nyugati pályaudvarról 20:53-kor indulnak. Mindez október 1-jétől érvényes, a hét összes napján – erről írt közösségi oldalán Vitézy Dávid közlekedési államtitkár.

A politikus bejegyzésében hozzátette: az üzemidő-bővítés egyúttal azt jelenti, hogy Szegedre és Budapestre is meg lehet érkezni este 11 óra után.

A tervünk az, hogy a fontosabb IC-járatoknál, elsőként a Debrecent, Miskolcot, Nyíregyházát is kiszolgáló kör-IC-nél meglépjük ugyanezt a fejlesztést a jövőben, ezen már dolgozunk az országos közlekedésszervező és a MÁV-Start munkatársaival

– tette hozzá posztjában Vitézy Dávid, aki arról is ír, hogy október 1-jétől a szegedi vonal összes távolsági vonatában lesz bisztrószakasz, továbbá prémiumfülke.

A beszámolóból kiderül, hogy a Budapest–Cegléd–Kecskemét–Szeged-vonalon is új szolgáltatások lesznek. A vonatokba többek között klimatizált, korszerűbb utastájékoztatással fölszerelt, többcélú első osztályú IC+-kocsik is bekerülnek.  • Hírek
  • Hírek