16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Nehéz helyzetbe került a budapesti Füvészkert

2022.09.27. 21:03
Drasztikus lépéseket kell tennünk – mondta Orlóci László, a Füvészkert igazgatója, aki szerint egyelőre még nem látszik, hogy mihez tud kezdeni az intézmény a rezsiköltség drasztikus emelkedésével.

A tervek szerint egy növényházat le fognak zárni a háromból, és a megmaradtak egyikébe hordják össze a melegigényes trópusi növényeket, közölte az igazgató, aki jelezte: izolálni fogják plusz fóliasátorral a növényházakat, és a hőmérsékletet is csökkentik valamennyivel.

„De az nem mehet egy bizonyos szint alá, különben elpusztulnak a növények” – hangsúlyozta Orlóci László.

A Füvészkert az ELTE alá tartozik, de még az egyetem kancellárja sem látja, hogyan oldja meg az egyetem fűtését, a Füvészkertben pedig még szénszünetet vagy online oktatást sem lehet elrendelni.

„Ez a tél biztosan nagyon nehéz lesz a Füvészkertnek is” – idézte Orlóci Lászlót a Józsefváros Újság.

A megemelkedett rezsiárak miatt az Erkel Színház is bezár átmenetileg, ezt a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter jelentette be.

Az Operaházat illetően a következőképpen fogalmazott a főigazgató:

Ott kitartunk, mert azt nem lehet, hogy a 18 fokos intézkedésen túl – mert azt kötelező betartani – bármi mást csináljunk. A vezérhajónak működnie kell, és ezt egyelőre nem látom veszélyben.  • Hírek
  • Hírek