16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Novák Katalin úgy görkorcsolyázik az iskolába, mint 15 éves korában

2022.09.28. 21:50
Magyarország köztársasági elnöke ellátogatott volt Los Angeles-i középiskolájába, ahová 15 éves korában járt Amerikában.

Novák Katalin egyesült államokbeli látogatásának hivatalos programjai hétvégén Los Angelesben folytatódtak, ahol a többi között egyetemen tartott előadást a magyar családtámogatás lépéseinek tapasztalatairól, találkozott a nyugati parton élő magyar tudósokkal, helyi zsidó közösségi vezetőkkel, majd vasárnap részt vett a református magyar közösség családi napján is. 

Az egyesült államokbeli körútja ezek után egy személyesebb jellegű találkozóval folytatódott abban az iskolában, ahová ő maga is járt tizenéves korában. 

A First Avenue Középiskola igazgatója kiemelte, mennyire lenyűgözte az, hogy Novák Katalin úgy döntött, hogy a sok hely közül pont hozzájuk látogatott el.

Az erős önbizalom jó

Novák Katalin közösségi oldalán osztott meg egy videót, amely úgy indul, hogy görkorcsolyán begurult az épület elé. Ezután kifejtette pozitív élményeit.

Elmesélte, milyen meghatározó pillanat volt az életében, hogy 15 éves korában Magyarországról Los Angelesbe juthatott, mert hazájában nem élvezhette igazán a szabadságot, és a világtörténelmet is máshogy tanulta, mint az Egyesült Államokban. Kiemelte azt a különleges élményt, hogy mindennap választania kellett diáktársai közül egyet, aki számára a nap sztárja, mert ezzel azt tanulták meg, hogyan lássák meg a másikban a különlegeset.

Tapasztalatai szerint mindenkinek igazán erős önbizalma van az amerikai közösségben, ami „nem jelenti azt, hogy önzők lennének, csak azt, hogy az ember hisz magában, és az jó”.  • Hírek
  • Hírek