Gulyás Gergely szerint indokolt a dollárbaloldal kifejezés

DSC2247
2022.09.29. 16:19
Folytatódik a Mindenki Magyarországa Mozgalom körüli viszály, miután a gyanú szerint a kampányidőszak alatt külföldi finanszírozást kaptak. A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely a dollárbaloldal kifejezéssel illette Márki-Zay Péteréket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón többször is használta a dollárbaloldal kifejezést, utalva arra, hogy a gyanú szerint a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom külföldi támogatást kapott a kampányidőszakban.

Mint ismert, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) sikkasztás és pénzmosás gyanújával rendelt el nyomozást az MMM-hez érkezett milliárdos külföldi támogatás ügyében ismeretlen tettes ellen.

Külföldről érkező dollármilliók

Márki-Zay Péter korábban elismerte, hogy jelentős összeget, egészen pontosan 1,8 milliárd forintnyi támogatást kaptak az Action for Democracy nevű amerikai szervezettől. A volt miniszterelnök-jelölt szerint viszont a pénzt legális módon használták fel, ugyanis az MMM nem közvetlenül a pártokat finanszírozta, hanem párthovatartozástól függetlenül folytattak „általános felvilágosító kampányt”.

Gulyás Gergely már a szeptember 8-i Kormányinfón kitért rá, hogy ha az ellenzék kampányát külföldről finanszírozták, az nagyon durva törvénysértés lehet, mert a pártok nem kaphatnak pénzt külföldről a kampányra.

Márki-Zay egy videóinterjúban reagált erre, és elmondta, hogy azért nem követtek el törvénytelenséget, mert a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, soha nem viselkedett pártként, ezért nem vonatkoznak rájuk a pártfinanszírozás szabályai.

Gulyás: Indokolt a dollárbaloldal kifejezés

A csütörtöki Kormányinfón ismét felröppent a téma, ahol a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta:

Az ellenzék függetlensége egyáltalán nem biztosított, indokolt a dollárbaloldal megnevezés.

A Fidesz éppen ezért kezdeményezte a Nemzetbiztonsági Tanács összehívását, ugyanis szerintük valaki külföldről akart beavatkozni a magyar választásokba.

(Borítókép: Gulyás Gergely a 2022. szeptember 29-i Kormányinfón. Fotó: Kaszás Tamás / Index)