16:00, December 01. ÉLŐ
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01. ÉLŐ
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Egy tinédzser állapotáért aggódnak a mentőszolgálat szakemberei

2022.09.29. 13:24
Focizás közben lett rosszul szeptember 28-án egy tinédzser Budapesten. Barátai a mentésirányító instrukciói alapján egymást váltva élesztették újra a 15 éves fiút.

Szerda este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A mentőszolgálat Facebookon közzétett beszámolójában azt írja, a fiú minden előzetes panasz nélkül esett össze, ezért társai azonnal mentőt hívtak, és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett.

Ám a hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést, és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért. Később a helyszínre érkező szakemberek folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására.

Kiemelték: a gyermek életéért vívott küzdelem sokáig zajlott, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút.

Az eset még a rutinos szakemberek lelkét is megviselte, és a legjobbakat remélik fiatal betegüknek, aki még nincs túl az életveszélyen

– fogalmaztak a bejegyzés végén.