Jogsi nélkül lopkodta az autókat a budapesti tolvaj

2022.09.30. 09:09
A gyáli rendőrök elfogtak és lopással gyanúsítottak meg egy 27 éves budapesti férfit, aki többször is eltulajdonította mások autóját, viszont a legutolsó kocsilopásnál lebukott, már letartóztatásban van.

Pár percre parkolta le háza előtt teherautóját egy felsőpakonyi férfi szeptember 27-én reggel, amikor annak lába kélt. Kihívta a rendőrséget a teherautó-tulajdonos, mire hamarosan meg is találták a járművet.

A helyszíni szemle még kezdetét sem vette, amikor a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese már kiadta rádióforgalmazásban a keresett járművet – írja a police.hu.

1111 28
Fotó: police.hu

A gyáli rendőrök percekkel később jelentették, a településen látják közlekedni a teherautót. Igazoltatási szándékukat jelezték, azonban a sofőr inkább megpróbált elmenekülni, és nagy sebességgel továbbhajtott. A rendőrök követték, pár utcával arrébb útját állták, kiszállították, majd kérdőre vonták.

Kiderült, a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, gyanúsítotti kihallgatásán vallott, de a bűncselekmény elkövetését tagadta.

Vele szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték a letartóztatását, amellyel az ügyészség egyetértett, a bíróság pedig elrendelte személyi szabadságának legsúlyosabb korlátozását.