Késes támadás miatt riasztották a Terrorelhárítási Központot

2022.09.30. 20:31
A nyíregyházi rendőrök a TEK hathatós segítségével elfogták azt a férfit, aki felfegyverkezve fenyegette családtagjait.

Pénteken egy nyírteleki férfi azzal hívta a rendőrséget, hogy a szomszédjában élő férfi felesége vérző sérülésekkel kért tőle menedéket és segítséget. A nő azt állította, hogy neki sikerült elmenekülnie a férje elől, de másfél éves gyermeküket nem tudta magával hozni.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol a sebesült nőt elsősegélyben részesítettek. Mielőtt eszméletét vesztette, a bántalmazott annyit még el tudott mondani, hogy a férje a közös gyermeküket bezárta egy szobába, őt pedig többször megszúrta. A férfi eközben öngyilkossággal fenyegetőzött, és azt kiabálta, hogy mindenkit megkésel, aki belép a házba.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azonnal riasztotta a Terrorelhárítási Központot. Rendhagyó módon a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János telefonon beszélt a helyszíni parancsnokkal, és személyesen irányította, instruálta a helyszínen intézkedő rendőri egységeket a felfegyverkezett férfi mielőbbi elfogása és a gyermek sérülésmentes biztonságba helyezése érdekében, írja honlapján a rendőrség.

A nyíregyházi rendőrök aztán behatoltak a lakóházba, ahol a gyerekszobába bezárva sértetlenül megtalálták a gyermeket és biztonságba helyezték. A késelő férfi addigra magában is kárt tett, rá egy másik szobában találtak rá eszméletlen állapotban. A mentők a sérülteket kórházba vitték, a gyermeket pedig átadták a hozzátartozóknak.