Az Országgyűlés közölte, mikor temetik Wittner Máriát

D  AS20220226002
2022.09.30. 10:48
Október 14-én délben, a Dunakeszi temetőben vesznek végső búcsút Wittner Mária 1956-os szabadságharcostól.

Wittner Mária, az egyik legtöbbet szenvedett forradalmár, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével, Szent István-díjjal, az Emberi Méltóságért díjjal kitüntetett, Dunakeszi, Csepel és Józsefváros díszpolgára – és akiről a volt csepeli Görgey iskola helyén álló megújult parkot nevezik el –, volt országgyűlési képviselő életének 86. évében, szeptember 14-én hunyt el.

Augusztus 28-án még kórházi ágyáról mondott köszönetet az érte elmondott imákért, miután átmenetileg javult az állapota. Családja azonban szeptember 14-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Wittner Máriát gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál szerda hajnalban Budapesten.

A temetésen részt vevőknek az Országgyűlés kéréseit kell betartaniuk

Az Országgyűlés sajtóirodája közölte, a Dunakeszi temető ravatalozójánál tartott búcsúztatást követően a hamvakat szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. Wittner Máriát az Országgyűlés és a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti – írja az MTI.

A búcsúztatásra érkezőket a szervezők arra kérik, hogy kegyeletüket egy szál fehér rózsával róják le.

A búcsúszertartás a gyászoló család kérésére nem sajtónyilvános, arról kizárólag az MTVA készíthet képeket és hangfelvételeket.

(Borítókép: Wittner Mária 2022. február 26-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)