Machetés összetűzés a Blahán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

2022.10.01. 07:35
Három embert is előállítottak azután a verekedés után, amely két társaság között zajlott pénteken Budapesten, a Blaha Lujza tér egyik villamosmegállójában. A rendőrség információi szerint az összetűzés közben egy machete is előkerült.

Több rendőr is megjelent péntek késő délután a fővárosi Blaha Lujza téren lévő 4-es 6-os villamos megállójában. Ott ugyanis két csoport összeverekedett egymással. A környéken 6-7 rendőrautó is megjelent.

A szerkesztőségünknek is megküldött levél tanúsága szerint a környéken „rendkívül feszült volt a helyzet, ami a szubjektív biztonságérzetnek sem tett jót”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint péntek délután fél 6 körül többen is összeszólalkoztak Budapest VIII. kerületében, az összetűzéskor egy machete is előkerült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya az Index megkeresésére közölte, hogy a helyszínen egy férfi könnyű sérüléseket szenvedett a machetés a támadásban.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök két embert állítottak elő. Egyikőjüket, egy 20 éves férfit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, két másik társát még keresik

– olvasható a BRFK tájékoztatásában. 

A lakosság segítségét kérik

Szombat délután a rendőrség körözést adott ki a 22 éves Farkas Krisztofer Attila és ismeretlen társa ellen, akik feltehetően gázsprayvel lefújtak, majd egy bozótvágó késsel támadtak egy férfire pénteken a Blaha Lujza téren. 

Farkas Krisztofer Attila
Farkas Krisztofer Attila
Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Farkas Krisztofer Attila tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.  • Hírek
  • Megtakarítás