16:00, December 01. ÉLŐ
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01. ÉLŐ
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Már novemberben megérkezik az emelt összegű nyugdíj

image 6483441 (26)
2022.10.01. 09:02
Idén már másodszor fizet inflációs nyugdíj-kiegészítést a kormány, a megemelt nyugdíjakhoz november 10-étől hozzájutnak az arra jogosultak, jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán. A miniszterelnök közölte azt is, hogy a kormánynak lehetősége lesz idén is nyugdíjprémiumot fizetni.

Sikerült az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően visszaadni azt a tizenharmadik havi nyugdíjat, amelyet még a baloldali kormányok vettek el az idősektől – fogalmazott az Idősek világnapja alkalmából feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő mindezt komoly eredménynek és becsületbeli ügynek tekinti, egyúttal hozzátette: az idei évhez hasonlóan jövőre is megfogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az uniós szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. A kormány ezért az idei évben már másodszor inflációs nyugdíj-kiegészítést fizet, amelyet november 10. és 15. között kapnak majd kézhez a nyugdíjasok.

A miniszterelnök videójában arról is említést tett, hogy a gazdasági növekedés mértékét látva a kormánynak lehetősége lesz idén is nyugdíjprémiumot fizetni a nyugdíjasoknak, amit a tervek szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak kézhez.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)  • Hírek
  • Hírek