16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Kevesebbet és rosszabbul alszanak a magyarok a járványidőszak óta

2022.10.02. 21:38
Kevesebbet és rosszabbul alszanak a magyarok a koronavírus-időszakot követően – derült ki a Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató felméréséből. A szövetség szerint a kevesebbet és a többet alvók egészségügyi állapota is kritikus lehet.

Felnőtt életkorban az egészséges emberek alvásigénye hét-kilenc óra éjszakánként – a nemzetközi tudományos ajánlások szerint. Az ettől jelentősen eltérő alvásidőt igénylők alvásának a minősége vizsgálatra érdemes, mivel az ennél jóval kevesebbet, de a többet alvók alvásállapota is kritikus lehet – írja közleményében a Magyar Alvás Szövetség.

Mint írják, jelentősége van a folyamatosságnak, nevezetesen annak, hogy a szükséges alvásidőt lehetőleg minden éjszaka megadjuk a szervezetünknek, és az esetleges alvásmegvonási időt pótoljuk. A magyarok azonban nem dicsekedhetnek azzal, hogy bajnok alvók, ugyanis a Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató legújabb felmérése szerint kevesebbet és rosszabbul alszanak a Covid-időszak óta.

Nem úgy Délkelet-Ázsiában, ahol egy nő napi kilenc órát aludt 100 egymást követő napon. Ezzel elnyerte az „India első alvásbajnoka” címet. A verseny célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az alvás minőségének fontosságára.

A megfelelő minőségű és elegendő időtartamú alvás a mindennapi egészségünk nélkülözhetetlen része

– hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Az egyre kevesebb nappali természetes világosság és a hamarabb sötétedő nappalok időszakában különösen fontos a cirkadián ritmusunk fenntartása, amihez a naponta azonos elalvási és ébredési időpontok betartása szükséges. Az alvásszövetség ismeretterjesztő előadásokkal, alvásjavító edukációval segíti a rászorulókat a budapesti alvás központjában – olvasható a közleményben.  • Hírek
  • Hírek