A rendőrség nem nyomoz, így a család indított magánakciót a Budapesten eltűnt férfi megkeresésére

2022.10.02. 15:53
Jelenleg is keres a rendőrség egy 32 éves férfit, aki szeptember 28-án, szerda éjjel tűnt el egy ferencvárosi szórakozóhelyről, igaz, nyomozást nem indítottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint az 32 éves férfi 2022. szeptember 28-án 23 óra 50 perc körül egy IX. kerületi szórakozóhelyről ismeretlen helyre távozott. A rendőrök jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Szűcs Tamás körülbelül 190 cm magas, sportos testalkatú, haja szőkésbarna, borostás, szemüveget visel.

eltűnt1001
Fotó: police.hu

Utolsó ismert ruházata fehér pulóverből, fekete farmerból, sötét sportcipőből és piros, eldobható esőkabátból állt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Szűcs Tamás tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú-zöldszámon, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Magánakció, kutyás keresés

Szűcs Tamás felesége az Index megkeresésére elmondta, hogy mivel felnőtt eltűntről van szó, aki beszámítható, ezért a rendőrség nem indít nyomozást, így a családtagok és a barátok magánjellegű kereséseket szerveznek. Hangsúlyozta, hogy jelentősen

megnehezíti a keresést az, hogy sem cellaadatokat, sem biztonsági kamera felvételeket és bankkártyás vásárlásokról való visszaigazolásokat nem tudnak kikérni,

mivel egyelőre nincs bizonyíték arról, hogy bűncselekmény történt volna.

A feleség azt is elmondta, hogy később megtalálta otthon férje pénztárcáját, benne az összes iratával és a bankkártyájával, de a férfi telefonja szerda óta inaktív, tehát szerinte vásárolni sem tud semmit.

Beszámolója szerint a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület segítségével kutyás keresésére indultak, és megpróbálták kideríteni, hogy merre indulhatott el a férfi a ferencvárosi szórakozóhelyről. A keresést azonban több tényező is nehezítette. Az elmúlt napok esőzései miatt kevés a nyom, amelyen a kutyák elindulhatnának, és a szórakozóhelytől a férfi otthonáig vezető útvonal is nagyon forgalmas, és több fás-bokros terület is szegélyezi. A feleség elmondása szerint eddig annyit tudnak, hogy Szűcs Tamás valószínűleg hazafelé tarthatott, de továbbra is keresik.