Az elszálló energiaárak miatt az egyik Pest megyei fürdő komoly változtatásokat eszközöl

2022.10.02. 07:56
Az egekbe szökő rezsiköltségek miatt a Gödi Termálfürdő átalakította nyitvatartási idejét, így heti 19 órával csökkentik nyitvatartási idejüket jövő tavaszig.

Az energia-veszélyhelyzet tovább szedi áldozatait, ezúttal egy Pest megyei termálfürdőnek kellett meghúznia a nadrágszíjat. A Termal Online egyik cikke arról tájékoztatott, hogy Göd város képviselő-testülete takarékossági lépésre szánta el magát.

A fürdőt működtető Gödi Településellátó Szervezet kezdeményezte a termálfürdő nyitvatartási idejének módosítását, így október 1-jétől új nyitvatartási rend lépett életbe.

A portál értesülései szerint ez részben a megnövekedett villamosenergia-árakkal, részben pedig azzal indokolták, hogy így megspórolhatják a dolgozóknak a túlóra esetén fizetendő extra járandóságot.

A korábbi tervek szerint a fürdő hétfői napokon 6 és 20 óra között tartott volna nyitva, de az előterjesztés szerint hétfőnként zárva marad a termálstrand, illetve a többi nap nyitvatartási idejét is rövidebbre veszik, 

így összességében 19 órával csökken a fürdő üzemideje.

A képviselők ezt vállalható kompromisszumnak tartották és egyhangúlag elfogadták a javaslatot. Az új nyitvatartás október 1-kén lépett életbe és egészen jövő év április 30-ig tart.

Sorra zárnak be a fürdők és az uszodák

Az utóbbi időben számtalan olyan esetről írtunk, amikor a rezsiköltségek miatt kénytelenek voltak komoly változtatásokat eszközölni a fürdők és az uszodák vezetői. Legutóbb arról számoltunk be, hogy Makón a Hagymatikum kinti 33-as medencéjét és tanuszodáját zárták le, valamint Szentesen sem tudták tovább működtetni a tanmedencét a rezsiválságnak köszönhetően.

A Jászapátiban található Tölgyes Strandfürdő is hasonló sorsa jutott, október 1-jétől határozatlan ideig kénytelenek bezárni.