Nem rabolták el, vádat emeltek a Kötcsén balhézó Szabó Bálint ellen

20220910132114 PAP 1673
2022.10.03. 12:11

Valótlanul állította, hogy elrabolták – ezért emelt vádat Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselővel szemben a Makói Járási Ügyészség. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményéből kiderül, hogy a képviselő rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én, az esti órákban Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. A vádlott a rendőröknek valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A vádlott valótlan bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amit később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett.

A járási ügyészség most a férfit a büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Szabó Bálint, aki korábban gazdatüntetést szervezett, a kötcsei piknik előtti területről pedig rendőrség vitte el, legutóbb közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kapott a bokájára nyomkövetőt.

(Borítókép: Szabó Bálint 2022. szeptember 10-én Kötcsén. Fotó: Papajcsik Péter / Index)