Kizuhant egy kórház ablakából az ismert újságíró

2022.10.03. 09:23
Benedek István Gábor egy ideje már betegeskedett, ezért is került a fővárosi intézménybe. A 84 éves zsurnaliszta szeptember 23-án zuhant a mélybe egy budapesti kórház ablakából.

A Bródy Sándor író rokonságával büszkélkedő „BIG” 7 éves volt, amikor Bergen-Belsenbe deportálták. Hazatérése után Kecskeméten érettségizett, majd 1956-ban a városhoz tartozó tanyavilágban lett tanító.

Felsőfokú tanulmányai elvégzése után, az újságírói pályafutását Szolnokon kezdte meg. Innen került a fővárosba. 1983–1989 között a Népszabadság rovatvezető-helyettese volt, miközben a MÚOSZ újságíró-iskola növendékeit is tanította.

Nyugdíjba 1997-ben vonult, az írással azonban nem hagyott fel. Névjegyét a szépirodalomban is letette. 2000 óta a Füst Milán Szellemi Páholy alapító elnöke volt, emellett pedig alapító főszerkesztője a Remény című, a magyar zsidó társadalmi, szellemi életet bemutató folyóiratnak is.

Bárhol találkoztunk, moziban, könyvesboltban, színházi bemutatón, sugárzott belőle az élet szeretete

– méltatta barátját Breuer Péter, a Heti Tv és a BreuerPress tulajdonosa a Blikk híradása szerint.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.