Márki-Zay Péter közölte, hogy ő volt a legsikeresebb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

HNT 6409
2022.10.03. 18:13
Az idei választáson kapta a legtöbb szavazatot az ellenzéki miniszterelnök-jelölt és a közös lista 2010 óta – számolt be a Facebookon Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje közzétett egy fotót a Facebookon arról, hogy az idei választáson csaknem kétmillió szavazót kapott, miközben az előző választásokon a többi miniszterelnök-jelölt csak 990 ezer és 1,29 millió közti szavazatszámot tudott elérni.

Közel kétmillió ember gondolta úgy, hogy van alternatívája Orbán Viktornak. Azonban nagyon sok ellenzéki szavazó döntött továbbra is úgy, hogy olyan listára nem kívánja a szavazatát adni, amin Gyurcsány Ferenc is szerepel. Éppen ezért sokan maradtak távol az urnáktól, vagy szavaztak inkább – például sok egykori jobbikos – a Fideszre és a Mi Hazánkra

– értékelt Márki-Zay Péter. 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője azt is hozzátette, hogy tovább kell folytatódnia az ellenzék megtisztulásának azért, hogy valódi alternatívát nyújthassanak „minden ellenzéki vagy akár jelenleg még kormánypárti szavazónak”. Márki-Zay Péter a napokban Gyurcsány Ferenc interjújára reagálva arról is beszélt: el kell gondolkodni azon, hogy miért „gyurcsányoznak össze mindenkit”.

(Borítókép: Marki-Zay Péter. Fotó: Nagy Tamás / Index)