16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Országos tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezete

DSC5243
2022.10.03. 15:24
November 26-án a Kossuth térre várják a pedagógusokat, de előtte november 22-én, a magyar közoktatás napján is lesz akció, amelynek keretein belül azt kérik a tanároktól, hogy tartsanak a diákoknak demokráciaórákat.

Országos tüntetésre készül a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) – derült ki a szakszervezet közleményből.

A PSZ november 26-án a Kossuth térre várja a pedagógusokat, az oktatás minden dolgozóját, a szülőket, a civil szervezetek képviselőit.

Az eddigi akciók, a tavaszi országos és az őszi helyi sztrájkok ráirányították a társadalom figyelmét arra, hogy mekkora bajban van az oktatás. Már mindenki számára egyértelmű, hogy a szakszervezetek nem bérharcot folytatnak, hanem a gyermekek és a diákok érdekeit tartják szem előtt

– írta a szakszervezet, hozzátéve: nem várják meg, hogy a kormány elfojtsa a helyi tiltakozásokat.

A szakszervezet kezdeményezi továbbá, hogy november 22-én, a magyar közoktatás napján a pedagógusok, az oktatók tartsanak demokráciaórákat, amelyeken hangsúlyozzák, hogy a demokratikus jogokat egyetlen hatalom sem korlátozhatja.

Elérkezett az idő a közös összefogásra

– tette hozzá a PSZ.

Mint ismert, a másik pedagógus-szakszervezet, a PDSZ október 5-re, a pedagógusok világnapja alkalmából országos sztrájkot hirdetett, de szintén szerdán hídfoglalás is lesz a tanárokért. Az eseményeket természetesen az Indexen is követjük, a legfontosabbakról pedig beszámolunk.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)  • Hírek
  • Hírek