16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Ungár Péter: Fehér, meleg, zsidó férfiként nem vagyok alkalmas miniszterelnöknek

MG 8433
2022.10.03. 12:28
Az LMP frakcióvezetője leépítette a médiahálózatát és megszüntette országos hírportálját, az Azonnalit is. A politikus nem tartja magát alkalmasnak miniszterelnöknek, mert indoklása szerint ő egy neurotikus, fehér, meleg zsidó férfi.

Az ellenzéki párt társelnöke máskülönben elnyűhetetlennek tartja magát. Öt éve járja az időskori ellátással foglalkozó szociális intézményeket. Ungár Péter azt tapasztalta, hogy Magyarországon az állami intézményrendszereknek, például az idős- és fogyatékossági ellátásnak sokkal rosszabb a híre, mint amilyen az valójában.

„Az ott dolgozók 99,9 százaléka nagyon jó ember”

– jegyezte meg a politikus, aki előrelépésnek tartja, hogy a szociális szektorral egyáltalán foglalkozik a média. „Előrelépés a 20 százalékos, sajnos az infláció által teljesen megevett béremelésük is” – tette hozzá. A legnagyobb probléma az időseknél az elmagányosodás. 

A nők Magyarországon drasztikusan tovább élnek, mint a férfiak. Egyszer érdekes lenne arról beszélni, hogy a társadalmat irányító magyar férfiak mit csinálnak a többi magyar férfival, hogy azok ilyen hamar meghalnak

– mondta Ungár Péter a nyugat.hu-nak adott interjúban.

Egységesíteni kell az egyházi és az állami normatívát

A zöldpárti politikus szerint legfontosabb az lenne, hogy az egyházi és az állami normatívát egységesítsék. „Jelenleg az egyházi intézmények közel nyolcszoros normatívát kapnak, mint az államiak. Pedig egy állami idősotthon pont ugyanannyit érdemel, mint egy egyházi” – magyarázta Ungár Péter. 

A politikus úgy véli, hogy 40 körül az ember már a saját boldogságáért tartozik felelősséggel.

Ungár az interjú végén önkritikát is gyakorolt: „Nem tudom, mi történt velem áprilisban, a választásokat megelőző tíz napban, de én hallgattam a Karácsony Gergely mellett lévő tanácsadókra meg különböző politikai molylepkékre, és elhittem, hogy nyerni fogunk.”

(Borítókép: Ungár Péter 2022. augusztus 12-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)  • Hírek
  • Hírek