Megújul Gyulán a kórházi rendelőintézet

2022.10.04. 10:02
Több korszerűsítés is történik októbertől a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetében, melynek részleteit az intézmény ismertette.

Mintegy 290,2 millió forint uniós támogatással együtt újítják fel a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetét – közölte az egészségügyi intézmény az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből nyerték el a járóbeteg-szakellátó szolgáltatások fejlesztésére. 

Mint írják, a több mint négyezer négyzetméteres épületben kicserélik az elektromos hálózatot és energiatakarékos, LED-es fényforrásokat szerelnek be. Egyúttal szigetelik a tetőszerkezetet, kicserélik a vízvezeték-hálózatot és felújítják a vizesblokkokat.

A munkálatokat még ebben a hónapban megkezdik, a kivitelezés várhatóan jövő év májusában érhet véget.

A támogatásból orvosi eszközöket is vásárolnak: egy új direkt digitális röntgenkészüléket, urológiai ultrahangot, valamint szemészeti és szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszereket. A gép- és műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal a későbbiekben kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése – írták.