Karácsony Gergely: Palkovics László orosz rulettet játszik a magyarokkal

223669
2022.10.04. 20:57
A Palkovics László által felügyelt energiahivatal orosz rulettet játszik az országgal – írta egy Facebook-bejegyzésben Karácsony Gergely budapesti főpolgármester.

A városvezető posztjában úgy fogalmazott: felháborító, hogy „péntek éjszaka, a hatálybalépés előtt pár órával a kormány a tizenháromszorosára emelte a szociális, oktatási és egészségügyi intézmények által fizetendő távhődíjat”. 

Karácsony Gergely szerint emögött a döntés mögött Palkovics László és az általa felügyelt energiahivatal áll, amely arra kötelezi az önkormányzati tulajdonban lévő távhőcégeket, hogy „olyan magas árat fizessenek az államnak az orosz gázért, amilyen ár szinte soha nem volt a világpiacon és amely csaknem kétszerese a jelenleginek”. A főpolgármester mindezt úgy összegezte:

Vagy az van, hogy az oroszok brutálisan drágán adják a gázt a magyar államnak. Vagy az van, hogy a magyar állam brutálisan nyerészkedik az önkormányzatokon és a közintézményeken.

Karácsony Gergely a bejegyzésben közölte azt is, hogy levelet írt Palkovics Lászlónak azért, hogy vonják vissza a döntést, mert máskülönben „óvodák, kórházak, iskolák, szociális intézmények kerülhetnek bajba a kormány döntése miatt”. Palkovics kedden nyilatkozott is energiaügyben, de teljesen más témában

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Szabó Réka/Index)