2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Több helyszínen is füstölhet a 3-as metró

2022.10.05. 15:33
Füstpróbát tartanak a 3-as metró felújítás alatt álló középső szakaszának Ferenciek tere és Deák Ferenc téri állomásán október 8-tól november közepéig – tudatta a BKV Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a több mint egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart.

Arra figyelmeztettek, hogy a metró szellőzőkivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása – jelezték.

A füstpróbák hétvégén egész nap, hétköznap éjszaka 23 és 3 óra között zajlanak majd. Az első füstpróba helyszíne a Ferenciek tere és Deák Ferenc tér közötti alagúti szakasz lesz. A Kálvin tér és Arany János utca állomás közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást – írták.

A fővárosi tömegközlekedéssel kapcsolatos hír, hogy Karácsony Gergely főpolgármester szerint az M3 metróvonal felújítása a pontos ütemterv szerint halad. 2023 májusában megnyílhat az utasforgalom előtt a Nagyvárad tér és a Lehel tér is – ahol a korszerűsítés csak 2022 májusában kezdődött –, így befejeződne az M3 metróvonal rekonstrukciója.