16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Minden lesz itt, fagy és nyári idő, jön a nagy fordulat

B RKL20211009077
2022.10.06. 05:57
Többfelé napos időre van kilátás, esőre sehol sem kell számítani. A hajnali párás, ködös idő után a maximumok 20 és 25 fok között alakulnak.

Csütörtökön a napsütést sokfelé szűrhetik fátyolfelhők, viszont esni sehol sem fog. Hajnalra, reggelre helyenként átmenetileg pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, de helyenként nyugaton, északnyugaton előfordulhatnak élénk északi-északnyugati széllökések – írja az Időkép.

Hajnalra általában 3 és 10 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny tájakon még fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet. Délután 20-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

időjárás
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nem lesz érvényben riasztás vagy figyelmeztető előrejelzés Magyarország területén. Csütörtökön a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fronthatás nem várható, azonban a melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek migrénes fejfájást, alvászavart, dekoncentráltságot, tompaságot, valamint felerősödő gyulladásos panaszokat tapasztalhatnak.

A hét végén jön a hidegfront

Pénteken sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de lesznek erősebben fátyolfelhős körzetek is, viszont csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a keleti-délkeleti szél. Hajnalra, reggelre elsősorban a Dunántúlon és északon képződhetnek pára- és ködfoltok. Reggel 5-11, délután 21-26 fokra van kilátás.

Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Csapadék estig nem várható. A mérsékelt déli-délkeleti szélben 20 és 25 fok közé melegedhet a levegő. Szombat éjjel egy hidegfront érkezhet feltámadó széllel, elszórtan kevés esővel, záporral.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, csak néhol alakulhat ki átmenetileg futó zápor az időnként megnövekvő felhőzetből. Az élénk, erős északi-északnyugati szélben 16-21 fokot mérhetünk. Hétfőn túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. A délies szél a Dunántúl északi felén élénk, erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 21 fok között alakulhat.

(Borítókép: Róka László/MTI)  • Tippek
  • Hírek