Országszerte megemlékeznek a nemzeti hősökről

2022.10.06. 08:04
Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartanak ma az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulója, október 6. alkalmából.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint a központi megemlékezés csütörtök reggel – a hagyományoknak megfelelően – az Országház előtt kezdődik. A Kossuth Lajos téren reggel 8 órakor felvonják, majd félárbócra engedik Magyarország nemzeti lobogóját.

A rendezvényen részt vesz Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Ezt követően a Fiumei úti sírkertben, a Batthyány-mauzóleumnál 10 órakor kezdődik a megemlékezés, koszorúzással. Este hét órakor a Madách Színházban megemlékező előadást tartanak, beszédet mond Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter – írja az MTI.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára az aradi vértanúk emléknapja alkalmából tárlatvezetéssel egybekötött rendhagyó kamarakiállítást szervez az aradi vértanúk búcsúleveleiből.

A program reggel 9 órakor kezdődik a Vértanúink utolsó sorai című kamarakiállítás tárlatvezetésével. Emellett számos vidéki településen és a határon túl is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat.  • Hírek
  • Hitelkártya