A vendéglátók mindent bevetnek a drasztikusan emelkedő költségek miatt

2022.10.06. 16:16
Csütörtöktől országszerte mintegy 140 étterem várja háromfogásos, fix árú menüsorral a vendégeket az Országos Étterem Hét elnevezésű program keretében október 16-ig.

A vendéglátóhelyek három árkategóriában kínálják a speciálisan erre az alkalomra összeállított, háromfogásos menüket a vendégeknek.

A látogatók többek között olyan ritka alapanyagokból készült ételeket is megkóstolhatnak, mint a keszthelyi tokhal, a fürj, a Szent Jakab-kagyló, a polip, a vaddisznó, az ördöghal vagy a kardhal. Továbbá olyan fogásokat is kipróbálhatnak, mint a konyakos libamájbrulée, a bikavéres marhapofa, a rántott süllőpofa, a kakasrámen, a hargitai csorba, a magyartarka-steak, az argentin rib-eye steak vagy a pirított borjúmirigy – közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel.

A program nemcsak a vendégeknek, hanem a vendéglátóknak is jó lehetőség, hiszen 

A SZEKTOR KOMOLYAN KÜZD A DRASZTIKUSAN EMELKEDŐ KÖLTSÉGEKKEL ÉS A FIZETŐVENDÉGEK ELMARADÁSÁNAK PROBLÉMÁJÁVAL.

Az eseményre limitált számban a program weboldalán lehet asztalt foglalni.

Az Országos Étterem Hetet 2011 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a magyarországi prémiumkategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait. Az eseményt minden évben tavasszal és ősszel rendezik meg.

Az előző évek tapasztalatai alapján 

az eseményt évente több mint húszezer vendég látogatja, ami naponta 2000-2200 fő pluszbevételt jelent az éttermeknek.

A jelen helyzetben ez nagy segítség a magyar vendéglátóiparnak és a mögöttük álló alapanyag-beszállítóknak.