Tisztújítást tartott az LMP Budapesten

2022.10.08. 18:00
Az LMP a szombaton tartott regionális kongresszusán budapesti elnökévé választotta Szilvágyi Lászlót, míg elnökségi tagnak Süveg Annát, Hanák Gábort, Varga Zsoltot és Sánta Mihályt.

Tisztújítást tartott az LMP budapesti kongresszusa, a párt közleménye szerint az új fővárosi vezetés mandátuma két évre szól. Szilvágyi László, az LMP 15. kerületi önkormányzati képviselője Ferenczi István korábbi elnököt váltja pozíciójában. Szilvágyi 12 éve önkormányzati képviselő Rákospalotán, illetve a zöldpárt felügyelőbizottságának tagja. További elnökségi tag lett Süveg Anna, Hanák Gábor, Varga Zsolt és Sánta Mihály – írták.

A közlemény szerint Magyarország Zöld Pártja ebben az időszakban a legfontosabb feladatának tartja bebizonyítani, hogy lehet „határozott, bátor, konfliktusokat vállaló zöldpolitikát csinálni Budapesten”.

Zöldfordulat a megoldás

Állításuk szerint a fővárosiak többsége pontosan tudja, hogy Budapest nem lehet egy autópálya, mert „akkor szép lassan az autósok is megfulladnak”. A fővárosiak többsége egy élhetőbb, egészségesebb környezetet szeretne, és az LMP meggyőződése, hogy azt is pontosan tudják, a jelenlegi válságra a „zöldfordulat” jelenti az egyetlen tartós megoldást – olvasható a közleményben.

Az LMP budapesti kongresszusa úgy határozott, hogy ha nem történik gyökeres változás, akkor az LMP – Magyarország Zöld Pártja – a 2024-es önkormányzati választáson önálló főpolgármester-jelöltet állíthat.

A párt legutóbb augusztusban tartott tisztújítást. Nemrég pedig Ungár Péter, a párt társelnöke és parlamenti frakcióvezetője a 2024-es önkormányzati választás előtt történő esetleges előválasztásról és egyes ellenzéki polgármesterek LMP általi támogatásáról beszélt egy rádióműsorban, amiről itt írtunk bővebben.