Horgászbottal akartak telefonokat és szteroidot becsempészni egy kőbányai börtönbe

2022.10.11. 08:39
Horgászbottal próbáltak csomagot bedobni az utcáról egy kőbányai börtön területére, de az intézet őrei észrevették ezt és szóltak a rendőröknek, akik két férfit és egy nőt is előállítottak.

Egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetből értesítették a Budapesti Rendőr-főkapitányságot 2022. október 9-én 21 óra körül, mert hárman horgászbottal próbáltak valamit bedobni a börtön területére – számolt be a rendőrség honlapján.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai perceken belül a helyszínre értek, és igazoltatták a bejelentésben szereplő három embert.

Az egyik férfinál találtak egy szatyrot, amelyből öt mobiltelefon a tartozékaikkal, valamint 89, feltehetően testépítéshez használatos tabletta került elő. A büntetés-végrehajtási intézet munkatársai és a rendőrség egy törölközőbe csavarva megtalálták a horgászbotot is a közelben.

A szatyros férfinál mintegy 5 gramm marihuánát is találtak, ezért a X. Kerületi Rendőrkapitányságon a 32 éves B. Zsoltot kábítószer-birtoklás gyanúja miatt kihallgatták. A büntetés-végrehajtási intézet környezetének megzavarása miatt mindhármukkal szemben szabálysértési eljárás indult.